Šis tiešām darbojas! Dārzniece atklāj neticami lētu un patiešām efektīvu veidu, kā atbrīvoties no gliemežiem dārzā

Foto – Pixabay

Dārzniece bija izlēmusi izmēģināt interesantu metodi, kā pasargāt savus augus no čaklajiem gliemežiem.

Jo mēs taču visi zinām, cik ļoti šie rāpuļi mēdz būt kaitinoši un cik ļoti spēj sabojāt mūsu augus dārzā… Gliemeži barojas ar augu lapām, stublājiem un dažreiz pat ar ziediem. Tie atstāj caurumus lapās un var nopietni bojāt augu struktūru.

Jaunie stādi un jauni dārzeņu un ziedu augi ir īpaši neaizsargāti pret gliemežu uzbrukumiem. Gliemeži var ātri apēst jaunos augus, pirms tie ir paspējuši nostiprināties.

Gliemeži bieži slēpjas mitrās un tumšās vietās, piemēram, zem akmeņiem, dārza atliekām vai citiem objektiem, kas rada problēmas dārzniekiem, jo tie var ātri vairoties un izplatīties.

Gliemeži ir īpaši aktīvi mitrā un vēsā laikā, kas padara tos par lielu problēmu agrā pavasarī vai rudenī, kad daudzi augi ir visjūtīgākie.

Ko darīt

Ļoti noderīga prakse, kā izrādās, ir skujkoku izmantošana kā “dzeloņstieples” šim nolūkam, piemēram, hostu un citu augu pasargāšanai. Skujkoku zarus apliek apkārt saviem augiem turpat dobēs, un tie brīnišķīgi kalpo ne tikai kā mulča, bet arī kā papildus augu aizsardzība, jo ir kā barjera.

Tomēr tas nav viss.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment